Menu

IJsbeurs walhalla voor ijsbereiders

IJsbeurs Rimini 2019Wie gek is op ijs, moet voor de laatste trends in Italië zijn, of course. In Rimini om precies te zijn. Aangezien onze ijsbereiders misschien wel de grootste liefhebbers zijn, willen ook zij niets missen en reizen af naar het land van ‘La Dolce Vita’ om zich volledig onder te dompelen in alles wat maar met ijs te maken heeft. Dit jaar van 19 t/m 23 januari vond de 40e editie plaats van de ijsbeurs ‘Sigep‘ Dit is de grootste gelato-beurs ter wereld en is ongeveer 60 voetbalvelden groot, dus goede wandelschoenen zijn geen overbodige luxe. Alle nieuwste trends worden op deze vakbeurs uitgelicht. Er is van alles te zien. Het is een geroezemoes van allerlei talen, van bezoekers die ijverig zoveel mogelijk interessante smaken willen proeven.

Ahmed test de nieuwe ijssmaken

Ruby Chocolade

Zo is er bijna elk jaar veel aandacht voor chocolade ijs (omdat het gewoon erg lekker is :-)), met name diverse varianten en samenstellingen. Opvallend tijdens deze editie was de Ruby Chocolade, een type chocolade met een roze kleur en een bessensmaak. Dit wordt verkregen uit de cacaoboon en is volledig natuurlijk.

Daarnaast, op Instagram kun je er momenteel haast niet omheen, was ook Matcha een hot item in Rimini. Matcha-ijs, gemaakt met de groene poeder van vermalen theebladeren uit Japan, was bij vele stands te proeven. Een fris ijsje met een aangenaam bittertje.

Matcha IJs

Verder stuitten wij op een wel hele bijzondere ijssmaak. Nou, eigenlijk kwam het niet geheel als een verrrassing. De winkels liggen namelijk vol met hebbedingetjes van deze trend. We hebben het hier natuurlijk over de ‘unicorn’. Gedecoreerd met eetbare glitter, unicorns en regenbogen van chocolade, vielen deze kleurrijke creaties goed op.
Aandachtrekkers zijn ook de overheerlijke ijstaarten en ijsdesserts, waar hordes mensen op afstormen om foto’s van te maken. Met prachtige vormen, kleuren en decoraties zijn dit ware kunstwerken waar je niet zomaar aan voorbijloopt.

IJs op een stokje

Een categorie die bovendien de aandacht op zich heeft weten te vestigen en elk jaar steeds meer terrein wint, is vegan-ijs. Er komen steeds meer varianten bij, die bijna net zo lekker zijn als de soorten die wel zuivel bevatten, zoals noten- en chocoladesmaken.

Op deze beurs staat niet alleen het ijs centraal. Ook krijgen bijvoorbeeld ijsbereidingsmachines, ijsvitrines, hoorntjes en toppings de nodige aandacht.

Kortom, Sigep was voor ons weer de ideale gelegenheid om inspiratie op te doen. Wij hebben een aantal nieuwe smaken uitgekozen en bedacht om in het aankomende seizoen in onze eigen ijskeuken in Wageningen te bereiden. We hopen u hiermee te kunnen verrassen!