Menu

IJssalon Antonio uit winterslaap 2015

Afgelopen weekend opende IJssalon Antonio weer de deuren voor een nieuw ijsseizoen. Dat was meteen een mooi weekend voor de ijsverkopers van Antonio. Lange rijen voor de vitrines en op zondag was het zoeken naar een vrij plekje.“Het weer was er ook perfect voor”, zegt Antonio lachend. Op de vraag of ze het zo hadden besteld: “dat zou handig zijn. We kijken uiteraard naar de weersvooruitzichten om te beslissen wanneer we met een seizoen starten en dit leek ons een mooi weekend. Bovendien hadden wij er allemaal weer erg veel in om de gasten te mogen verwelkomen.Kinder

Het is fijn om te horen als mensen zeggen “we zijn blij dat jullie weer open zijn”. Daar doen we het allemaal voor”. De ijssalon heeft er dit jaar een paar nieuwe smaken bij. Ieder jaar, tijdens de wintermaanden, gaan de ijsbereiders naar de nationale en internationale ijsbeurzen. Daar hebben ze dit keer een aantal lekkere smaken geproefd, bijvoorbeeld ‘Crema Catalana’, ‘Nougat’ en ‘Cassata’. Ook hennepzaadijs, dat ze tijdelijk ‘Wiet-ijs’ noemen. Het laatste is gemaakt van hennepzaad, met stukjes chocolade en caramelsaus. De naam is ludiek bedoeld. Dit werd door de regionale en landelijke media leuk opgepikt. “Het ijs bereiden wij in onze ijskeuken aan de Bevrijdingsstraat. Vanaf deze locatie voorzien wij de ijssalons van ambachtelijk ijs. We werken met een klein team van 20 medewerkers, waarvan 2 ijsbereiders en beschikken over de nieuwste apparatuur.

Kinderfeestje

Ook geven wij in de ijskeuken workshops voor volwassenen en op zaterdagmiddag kinderfeestjes, waar de kinderen zelf ijs mogen maken en het daarna met z’n allen kunnen proeven”, vertelt Antonio vol passie. Geïnteresseerden kunnen online reserveren via de website.

IJs eten is onthaasten. Onze ijssalon heeft een binnenterras, waar u naast een handijsje ook kunt genieten van o.a. een ijskoffie, Luikse wafel of een cappuccino. Benieuwd naar de variatie aan ijssmaken? Op de website kunnen gasten zien wat er op dat moment in de vitrine ligt.

Foto: APA Sjef Prins