Antonio was als middelbare scholier al gefascineerd door ijs.

Antonio heeft de cursus van IJsbereider in 2007 bij het IJscentrum in Wageningen gevolgd. Toen hij een winkelruimte aan de Bevrijdingsstraat in Wageningen kon kopen, hoefde hij dan ook niet lang na te denken over de bestemming. Een eigen ijssalon, IJssalon Antonio, dat moest het worden. Ook behaalde hij het certificaat Sociale Hygiëne. In het voorjaar van 2008 was de eerste ijssalon een feit. In de winterperiode daarop volgend is een prachtige ijskeuken gebouwd, die helemaal naar de wensen en eisen van nu is uitgedacht. 
De ijssalon bleek een succes. Wageningen ontdekte en waardeerde het vakmanschap van Antonio. Na de eerste paar seizoenen ontstond de wens voor een tweede ijssalon in de regio. In maart 2012 opende een vestiging in Ede Centrum onder de volle lentezon haar deuren en kon ook Ede kennis maken met het ijs van IJssalon Antonio. Het ijs voor Ede wordt elke dag vers bereid in de ijskeuken in Wageningen, waar inmiddels ook Ahmed Saglam als ijsbereider het team kwam versterken. 
In de winter van 2012/2013 kwam opnieuw de focus op uitbreiding te liggen, namelijk in het gezellige en drukbezochte centrum van Veenendaal. Dit keer viel het oog een leegstaande bloemenkiosk midden in het centrum. In het voorjaar van 2013 is de ijskiosk als derde vestiging van IJssalon Antonio geopend. Ook het ijs voor deze locatie wordt in de ijskeuken in Wageningen geproduceerd. De capaciteit van de ijsproductie is voor de start van seizoen 2013 uitgebreid met een grotere ijsmachine en een nieuwe vriescel. In de winter van 2013/2014 wordt er hard gewerkt aan de verbouwing en inrichting van een vierde ijssalon. Deze wordt gerealiseerd aan de Hoogstraat, vlakbij de Markt in Wageningen.
Antonio en Ahmed gaan elke winter op pad om het ijs nóg weer lekkerder te maken. Ze bezoeken vakbeurzen in Nederland en Italië om de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van ijs bereiden te bekijken. Ook doen ze daar veel ideeën op voor nieuwe ijssmaken.
De ijsbereiders van IJssalon Antonio hechten ook veel belang aan hygiëne. De hygiëne in de ijssalons is door het NBC in Wageningen voor het vierde jaar op rij beoordeeld met ‘Uitmuntend’, het hoogst haalbare op het gebied van Hygiene. Bovendien is er binnen de ijssalons de nodige aandacht voor allergenen. Ook klanten die last hebben van een allergie en bijvoorbeeld geen gluten mogen hebben, kunnen bij IJssalon Antonio terecht. Op de naamkaartjes in de vitrine staat vermeld of een bepaalde smaak gluten, melk, noten of alcohol bevat. Daarnaast kunnen geïnteresseerden thuis al op de website zien welke smaken er op dat moment in de ijsvitrine liggen.
Uiteraard doen en kunnen Antonio en Ahmed het werk bij de ijssalons niet alleen. “Ieder jaar weer hebben wij het geluk van een team enthousiaste en hardwerkende medewerkers. Graag heten wij u van harte welkom bij een van onze ijssalons.”