Menu

Italiaans ijs, een genot voor de zintuigen

Bij IJssalon Antonio maken wij sinds 2008 Italiaans ijs. Wij bereiden dagelijks vele soorten in onze ijskeuken bij de vestiging aan de Bevrijdingsstraat in Wageningen. De grondstoffen die wij hiervoor gebruiken, komen uit Italië. Deze betrekken wij bij Nederlandse en Duitse importeurs. Alle ingrediënten die wij afnemen, testen wij altijd eerst zelf uit. De ijsbereiders van IJssalon Antonio reizen ieder jaar af naar de grootste internationale ijsbeurs Sigep in Rimini, Italië. Daar presenteren alle gerenommeerde producenten van de branche hun nieuwste en beste smaken Italiaans ijs. Wij proeven dan natuurlijk vele smaken en doen veel inspiratie op. Zodat wij ons ijs hopelijk nog lekkerder kunnen maken. Bovendien vinden wij het leuk om onze gasten elk jaar aan het begin van een ijsseizoen te verrassen met een aantal nieuwe, bijzondere smaken. Naast ambachtelijk Italiaans schepijs, maken wij ook ijstaarten, ijsdesserts en magnums. Ook hiervoor doen wij ideeën op tijdens de ijsbeurs.

Oorsprong Italiaans ijs in Nederland

In Nederland werd in de jaren 30 van de vorige eeuw voor het eerst Italiaans ijs gegeten. De Italiaan Carlo De  Lorenzo opende in Utrecht de eerste ijssalon van het land, IJssalon Venezia. In de jaren daarna maakten steeds meer Nederlanders kennis met dit verfrissende ijsje. De eerste echte Italiaanse ijssalon is inmiddels gesloten. Het openluchtmuseum in Arnhem heeft het volledige interieur overgenomen. Op deze manier blijft het behouden en maakt het deel uit van de Nederlandse geschiedenis.