Passie en liefde voor het ambacht vak
IJsbereider Antonio

Toen de huidige winkelruimte aan de Bevrijdingsstraat in Wageningen vrij kwam, hoefden wij dan ook niet lang na te denken. Een eigen ijssalon, IJssalon Antonio, dat moest het worden.

Antonio heeft de cursus van IJsbereider in 2007 bij het IJscentrum in Wageningen gevolgd. Ook behaalde hij het certificaat Sociale Hygiëne. In het voorjaar van 2008 was onze ijssalon een feit. In de winterperiode daarop volgend is een prachtige nieuwe ijskeuken gebouwd, die helemaal naar de wensen en eisen van nu is uitgedacht. De capaciteit van de ijsproductie is voor de start van seizoen 2013 uitgebreid met een grotere ijsmachine en een nieuwe vriescel.

Antonio en Ahmed gaan elke winter op pad om het ijs nóg weer lekkerder te maken. Ze bezoeken vakbeurzen in Nederland en Italië om de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van ijs bereiden te bekijken. Ook doen ze daar veel ideeën op voor nieuwe ijssmaken.

De ijsbereiders hechten ook veel belang aan hygiëne. Bovendien is er binnen de ijssalons de nodige aandacht voor allergenen. Klanten(gasten) die last hebben van een allergie en bijvoorbeeld geen gluten mogen hebben, kunnen bij IJssalon Antonio terecht. Op de naamkaartjes in de vitrine staat vermeld of een bepaalde smaak gluten, melk, noten of alcohol bevat. Daarnaast kunnen geïnteresseerden thuis al op de website zien welke smaken er op dat moment in de ijsvitrine liggen. Uiteraard doen en kunnen Antonio en Ahmed het werk bij de ijssalon niet alleen. “Ieder jaar weer hebben wij het geluk van een team enthousiaste en hardwerkende medewerkers. Graag heten wij u van harte welkom bij onze ijssalon.”